Samsung gaat de markt betreden van 8K TV met de onthulling van de Q900R QLED 8K TV met 8K AI Upscaling. De QLED 8K TV van Samsung is onderdeel van de langetermijnvisie om met 8K de meest accurate en levensechte beelden ooit te creëren. Daarom heeft de TV naast 8K-resolutie verschillende 8K-verbeterende features, waaronder Real 8K Resolution, Q HDR 8K en Quantum Processor 8K. Al deze mogelijkheden brengen beelden in 8K-kwaliteit tot leven. De nieuwe Samsung QLED 8K TV zal vanaf medio oktober verkrijgbaar worden in drie beeldformaten (65, 75 en 85 inch).

IFA in Berlijn

Samsung heeft vandaag tijdens de IFA een persconferentie gehouden om haar engagement te beschrijven voor de ontwikkeling van baanbrekende producten en diensten die het volgende tijdperk van connected living vorm zullen geven. Samsung heeft laten zien hoe baanbrekende technologieën op basis van AI en IoT meer comfort kunnen bieden aan ieders leven; complexiteit wegwerken om alledaagse ervaringen te verbeteren en een geruststellend niveau van beveiliging te garanderen.

8K-kwaliteit

Om beelden van 8K-kwaliteit te bereiken, beschikt de Samsung Q900R over Real 8K Resolution die geschikt is voor 4.000 nit piekhelderheid – een standaard waar de meeste filmstudio’s aan voldoen. Met deze functie geeft de tv vier keer meer pixels weer dan een 4K UHD TV en 16 keer meer pixels dan een FullHD TV.

Om beelden optimaal tot hun recht te laten komen, is Q HDR 8K met ondersteuning voor HDR 10+-technologie toegevoegd. Deze software optimaliseert de helderheidsniveaus en zorgt voor onberispelijke kleuren en beelden. Omdat de TV geschikt is voor gebruik met HDR10+, heeft de Samsung Q900R onlangs de officiële HDR10+-certificering ontvangen.

Samsungs eigen 8K AI Upscaling-technologie is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en uitgerust met beeld- en geluidskwaliteit tot een niveau dat geschikt is voor 8K, ongeacht de oorspronkelijke bronkwaliteit of -indeling. Het maakt daarbij niet uit of je kijkt via een streamingdienst, set-top box, HDMI, USB of mobiele mirroring. De Quantum Processor 8K herkent en schaalt de beelden op om in 8K-kwaliteit weer te geven. Bovendien beschikt de Q900R over Direct Full Array Elite. Dit zorgt voor verbeterd contrast, nauwkeurige achtergrondverlichting en 100% kleurvolume. Daarmee zie je miljarden kleuren die uiterst precies worden weergegeven voor de meest pure kleurervaring tot nu toe.

1_QLED-8K_KFI_Real-8K-Resolution-0807

Powered by WPeMatico