Splendid Film heeft de rechten bemachtigd van de nu al controversiële documentaire over president Donald Trump: ‘Fahrenheit 11/9’.

Deze documentaire geeft een provocerende en komische kijk op de tijd waarin we leven. Regisseur Michael Moore onderzoekt in deze documentaire de twee belangrijkste vragen van het Trump-tijdperk: Hoe zijn we hier in hemelsnaam beland en hoe komen we hier weer uit?

Fahrenheit 11/9

Fahrenheit 11/9 is een vervolg op Michael Moore’s ‘Fahrenheit 9/11’, over toenmalig president George W. Bush en de aanslagen van 11 september 2001. Het verwijst naar de datum waarop Trump officieel tot president van de Verenigde Staten werd verkozen.

Michael Moore

Michael Moore is bekend om zijn documentaires waarin hij politieke en maatschappelijke kwesties aankaart. Zijn film ‘Bowling For Columbine’, over wapenwetgeving in de VS, won in 2003 een Oscar. ‘Fahrenheit 9/11’ ging er in 2004 op het filmfestival in Cannes vandoor met de Gouden Palm.

21 september

Splendid Film brengt Fahrenheit 11/9 gelijktijdig met de US uit op 21 september in de Nederlandse bioscoop.

Powered by WPeMatico