June Energy. Een start-up uit Antwerpen die belooft de energierekening voor consumenten aanzienlijk goedkoper en duurzamer te gaan maken. June is namelijk je artificieel intelligente energie assistente.

Kort na de lancering werd er zo’n 500.000 euro aan startkapitaal opgehaald. Dat was genoeg voor June Energy om een nieuwe en innovatieve technologie te ontwikkelen waarmee gebruikers in real time hun energieverbruik kunnen opvolgen. Bovendien kan de opgebouwde data gecombineerd worden met voorkeuren van de gebruiker om vervolgens gekoppeld te worden aan de best passende energieformule. In de afgelopen 2,5 jaar hebben zo meer dan 5000 gezinnen samen 1 miljoen euro kunnen besparen.

Recent is er een nieuwe kapitaalronde geweest, en daarbij hebben ze nog eens 2,1 miljoen euro op weten te halen. Dit zal gebruikt worden om de bestaande technologie verder te laten groeien, alsook voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. Vanaf oktober wordt de oplossing ook verwacht voor
bedrijven, en zullen het niet alleen maar particulieren zijn die er voordeel uit halen.

Energietransitie

Volgens de start-up evolueren we naar een wereld met 100% hernieuwbare bronnen voor al onze energiebehoeften. Een evolutie die ecologisch noodzakelijk is en economisch onvermijdelijk blijkt. Klimaatverandering kunnen we namelijk niet meer ontkennen. De effecten zijn dagelijks zichtbaar en die moeten we proberen met zijn allen zo snel mogelijk af te remmen.

Bovendien is de voorraad fossiele brandstoffen eindig, terwijl de energieconsumptie wereldwijd steeds verder stijgt. Maar de zon straalt en de wind waait altijd. Bijgevolg kunnen we met energie uit hernieuwbare bronnen ook in de toekomst onze groeiende nood blijven voorzien.

June is van mening dat hernieuwbare energie toegankelijk moet worden voor iedereen. Via de zonnepanelen op ons dak kunnen we allemaal energieleverancier worden en dus zelf energie produceren. Waarom dan niet ook aan elkaar energie verkopen en van mekaar kopen?

June-Energy-cijfers

Powered by WPeMatico