Huawei was een aantal jaar geleden nog zo’n Chinees merk waar insiders wel van gehoord hadden, maar die bij het grote publiek nog lang niet het cachet had van een Apple of Samsung. Hoe anders is dat nu. Het merk is met dank aan hele toffe nieuwe toestellen als de P20 Pro bezig aan een opmars die niet meer te stuiten lijkt. Huawei is inmiddels de tweede grootste smartphonefabrikant ter wereld en het bedrijf wil meer: CEO Richard Yu heeft heeft de ambitie uitgesproken dat Huawei aan het einde van volgend jaar de grootste smartphonemaker ter wereld is.

Dat lijkt waanzin, maar zo gek is dat niet. Huawei is van plan om 200 miljoen smartphones te gaan verkopen dit jaar. In juli hadden ze de 100 miljoen al gehaald, dus de kans is groot dat dit gaat lukken. De P20 alleen al heeft tot nu toe tien miljoen stuks verkocht sinds de lancering in maart. Opvallend is ook hoe hard het merk in Europa groeit: wereldwijd is de groei 80 procent, maar in Europa is het inmiddels het dubbele.

kirin-980-chip
De Kirin 980 zoals ‘ie op de beurs wordt getoond.

Powered by WPeMatico