Sonos heeft tijdens de IFA in Berlijn de nieuwe Sonos Amp onthuld. Dat is een krachtige en veelzijdige hub voor home-audio die traditionele bekabelde speakers voorziet van geluid uit bijna elke bron en deze speakers volledig in het eenvoudig te bedienen draadloze home sound system van Sonos integreert.

De geheel nieuwe Amp is twee keer zo krachtig als zijn voorganger, ondersteunt Apple’s AirPlay 2 en meer dan 50 streamingservices, en is ook voorzien van een HDMI ARC-poort voor tv’s. Het is nog wel even wachten voordat de Amp beschikbaar komt. Dat zal wereldwijd gebeuren in februari 2019 voor € 699. Hij zal al beschikbaar komen voor professionele audio-installateurs in de Verenigde Staten en Canada vanaf 1 december 2018.

Amp

Amp – speciaal ontworpen om perfect in het standaard AV-rack te passen dat professionele installateurs gebruiken – voorziet maar liefst tot vier speakers van 125 watt per kanaal, meer dan genoeg voor zelfs de meest veeleisende systemen. Geïntegreerde HDMI- en lijningangspoorten betekenen dat tv’s, draaitafels, cd-wisselaars en andere audiocomponenten gemakkelijk op Amp aangesloten kunnen worden en zo deel uitmaken van het Sonos-systeem.

Amp’s zorgvuldig ontworpen en veelzijdige hardware werd ontwikkeld om het Sonos-softwareplatform meer vermogen te geven. Nieuwe updates voor het platform zorgen ervoor dat installateurs Amp gemakkelijk in geïntegreerde smart home-systemen kunnen inpassen, waaronder ook in smart verlichting en centrale bedieningssystemen.

Draadloos

Verder is Amp ook compatibel met AirPlay2 zodat muziek en andere audio van elk willekeurig iOS-apparaat draadloos via Amp kan worden afgespeeld. En wanneer Amp draadloos is aangesloten op een speaker die Amazon Alexa ondersteunt, zoals de Sonos One of Beam, kan hij in de toekomst ook via spraakopdrachten bediend worden. Tot slot zal Amp, net als alle andere Sonos-apparaten, in de loop van de tijd nieuwe functies, diensten en integraties krijgen. Dit gebeurt door middel van gratis software-updates en zorgt ervoor dat Sonosgebruikers nog jarenlang steeds het beste uit hun systeem kunnen halen.

Sonos_Amp_05

Powered by WPeMatico