Ik liep op de IFA toevallig tegen de Bang & Olufsen stand aan en daar werd ook de nieuwe Beosound Edge getoond. Dat is een speaker in de vorm van een futuristisch wiel, om het simpel te zeggen. Het prachtig uitziende apparaat heeft een aluminium buitenring en daarbinnen zitten achter het vlakke zwarte materiaal vier speakers verborgen. Het ding ziet er fenomenaal mooi uit, maar het is voor een draadloze speaker wel nogal groot met een diameter van 50 centimeter.

Op de stand had B&O een uit elkaar gehaalde versie staan en daar kon je heel goed aan zien hoe de onderdelen in elkaar passen en hoe groot de speakers eigenlijk zijn. Dat is niet klein, zoals je kunt zien, dus het geluid dat uit de Edge komt is ook navenant. Een demo liet het ding even op fors volume muziek afspelen en dat ging verrassend hard. De omstandigheden waren niet ideaal op de beurs, dus het geluid klonk een beetje vervormd. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit ook echt het geval was, want dat is B&O de eer te na. Het was hoe dan ook een fascinerend ding en veel bezoekers die langsliepen gingen ‘m wel even bekijken.

IMG_0983

Powered by WPeMatico