De NS heeft vandaag – eindelijk! – het al eerder aangekondigde NS Flex geïntroduceerd. Dat is een manier om te reizen met het OV zonder dat je vooraf saldo op je OV-chipkaart hoeft te zetten. Flex werkt in het gehele OV, dus bus, trein, metro en zelfs de OV-fiets. Als je nog geen abonnement hebt kost dat éénmalig 10 euro en daarna zijn er opvallend genoeg geen maandelijkse kosten. Je krijgt dan aan het einde van de maand een factuur van de NS voor de reizen die je gemaakt hebt en dan kun je die betalen.

Wel vreemd is dat Flex een maandelijkse kost heeft (van één of twee euro extra) als je het toevoegt aan een bestaand abonnement van de NS zoals Dal Vrij of Weekend Voordeel. Dat wordt wel enigszins gecompenseerd door het feit dat nu alles aan Flex gehangen wordt en dat je er dus voor kunt kiezen om je abonnement makkelijk voor een maand stop te zetten of aan te passen. Daarbij heeft de NS ook een nieuw abonnement toegevoegd dat ze Weekend Voordeel noemen en waarbij je met 40 procent korting in het weekend kunt reizen voor 2 euro per maand.

Ns-flex

Powered by WPeMatico