Twitter is een aantal gebruikers suggesties aan het geven over wie ze kunnen ontvolgen. Het idee hierachter is om de Twitter timeline meer relevanter te maken, aldus Twitter zelf. Dus als het aantal volgers van jouw Twitterprofiel recent een dipje heeft gehad dan is deze test van Twitter mogelijk ‘de schuldige’.

Persoonlijke suggesties

Twitter maakt al een hele tijd persoonlijke suggesties, maar dat was vooralsnog altijd voor mensen wie je zou kunnen gaan volgen, en dan op basis van jouw activiteiten op Twitter. Hiermee hoopt men op meer engagement en time spend op het platform.

Ze spelen nu dus met eenzelfde feature maar dan voor wie je het beste kan ontvolgen. Om zo jouw timeline wat meer relevant en efficient te maken. Zo laten ze weten tegenover The Verge.

We know that people want a relevant Twitter timeline. One way to do this is by unfollowing people they don’t engage with you regularly…

– Twitter

Powered by WPeMatico