De 16-jarige Ties Brink heeft het komende jaar een van de leukste banen van Nederland. Hij mag als nieuwe burgemeester van Madurodam namelijk een jaar lang het bekende Haagse themapark besturen.

Prinses Beatrix

Hij treedt als jongste burgemeester van ons land in de voetsporen van niemand minder dan Prinses Beatrix. De prinses was vanaf 1952 tot haar kroningsjaar 1980 de eerste burgemeester van Madurodam. Samen met 9 wethouders, allemaal middelbare scholieren uit omgeving Den Haag, neemt Brink komend jaar deze bijzondere taak op zich.

Madurodam kiest sinds het aftreden van Prinses Beatrix ieder jaar een nieuwe burgemeester. Deze “burgervader” is daarmee de enige gekozen burgemeester van Nederland. Na een spannende verkiezingsstrijd, waarin de kandidaten hun individuele plannen voor het bestuursjaar presenteerden, was het dit jaar Brink die veel indruk maakte op de aanwezige stemmers.

Burgemeester Pauline Krikke van zustergemeente Den Haag installeerde de kersverse bestuurder aansluitend aan de verkiezingsuitslag, uiteraard met het omhangen van de bijzondere ambtsketen.

Madurodam_CollegeB&W_0811
Ties Brink, nieuwe ‘burgervader’ van
Madurodam en burgemeester Pauline Krikke van gemeente Den Haag.

Powered by WPeMatico