Als er nog iemand zat te wachten op de doorbraak van eSports op de Olympische Spelen kunnen we dat even in de koelkast stoppen. De president van het Olympisch comité Thomas Bach heeft tegen AP News gezegd dat de toekomst van games als sport bij de Olympische Spelen verre van zeker is. Voordat er überhaupt gepraat kan worden over eSports op de Spelen moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden, waarvan de belangrijkste is dat er geen geweld getoond mag worden in de games in kwestie.

Hij zei dat tijdens de Asian Games, waar games voor het eerst als demonstratiesport werden gespeeld. Er was sprake van dat er tijdens de Asian Games van 2022 in China zelfs een medaille uitgedeeld zou kunnen worden voor e-sports, maar dat heeft geen enkele impact op de beslissing van het IOC.

We kunnen geen game in het Olympisch programma hebben dat geweld of discriminatie promoot, de zogenaamde ‘killer-games’. Die zijn wat ons betreft niet te rijmen met de Olympische idealen en dus accepteren we ze niet.

– Thomas Bach, president Olympisch comité Thomas Bach

Powered by WPeMatico