Google Art Selfie is een gimmick (Google Arts & Culture-app) die in de VS al langer beschikbaar is. Met de applicatie kun je de vraag ‘Heb jij je ooit afgevraagd hoe je er zou uitzien wanneer je een kunstwerk zou zijn,’ direct beantwoorden na het nemen van een selfie.

Het idee achter ‘Art Selfie’ is om de grootste kunstwerken in de geschiedenis toegankelijk te maken voor iedereen door jouw beeltenis te vergelijken met de tienduizenden kunstwerken die Google samen met de meer dan 650 partners uit de kunstwereld digitaal inmiddels beschikbaar heeft gemaakt. Wie weet sta je na het maken van een selfie wel ineens tussen de Nachtwacht of lijk je inderdaad op de Mona Lisa. Waarschijnlijk zal iedereen wel verrast zijn als je een selfie neemt en daarna kijkt wat er uit de hoge hoed van Google gaat komen.

Visual Machine Learning

De applicatie werkt door middel van technologie gebaseerd op visual machine learning. Dit betekent dat na het nemen van een selfie deze digitaal wordt vergeleken met gezichten in kunstwerken. Na deze vergelijking krijg je procentueel te zien hoeveel de vergelijking overeenkomt met een kunstwerk. Het is een leuke en leerzame manier om iets meer over kunst te weten te komen en wie weet op je wie je straks uiteindelijk lijkt.

Powered by WPeMatico