Nike bekende vandaag kleur door ex-NFL speler Colin Kaepernick als het nieuwe gezicht van de ‘Just Do It’-campagne te introduceren. Quarterback Kaepernick werd uit de American Football league geknikkerd omdat hij (in elk geval als eerste) tijdens het Amerikaanse volkslied knielde om te protesteren tegen het politiegeweld tegen zwarte burgers en discriminatie in het algemeen in de VS.

Zijn protest raakte een gevoelige snaar in Amerika, waar president Trump niet verrassend helemaal niet happy mee was. Kaepernick kreeg na zijn actie in 2016 opvallend genoeg geen enkele aanbieding voor een contract meer en dat betekende dus het einde van zijn NFL-carrière. Nike heeft het contract met Kaepernick echter niet verbroken en vanwege het 30-jarig jubileum van ‘Just Do It’ nu het gezicht van de campagne gemaakt.

Powered by WPeMatico