WhatsApp heeft aangekondigd dat ze foto’s en GIFjes niet meer braaf als camera-icoon met ‘foto’ er naast gaan laten zien in je notificatiescherm, maar dat je een miniatuur-versie van de afbeelding te zien gaat krijgen. De update wordt gefaseerd uitgerold voor iPhone-gebruikers met iOS10 of hoger, dus binnen een aantal dagen zal dat voor iedereen gaan werken waar het dat nu vermoedelijk op jouw telefoon nog niet doet. Wanneer de mogelijkheid beschikbaar gaat zijn voor Android-gebruikers heeft WhatsApp nog niet gemeld, want de functie staat op dit moment alleen maar in de ‘release notes’ van de laatste update.

Dat gaat een hoop ‘humor’ opleveren

Wellicht dat het expres langzaam wordt uitgerold en dan niet toevallig eerst op iOS. Wellicht is dit iets waar gebruikers om gevraagd hebben, maar ik hoop wel dat er een mogelijkheid gaat zijn om die miniaturen via de instellingen uit te zetten. Ik weet namelijk niet wat jullie voor vrienden en bekenden hebben, maar ik sidder nu al in de wetenschap dat alle plaatjes die mensen me sturen zomaar te zien zouden zijn op het ontgrendelscherm van mijn telefoon.

Grapjes terzijde worden er zeker via WhatsApp nogal wat precaire foto’s doorgestuurd en het kan heel onhandig zijn als die op het scherm dat iedereen kan bekijken al te zien zijn, of ze nou kleiner gemaakt zijn of niet. Als de mogelijkheid om dat risico in te perken niet in de update ingebakken zit zou dat verdomde jammer zijn. Maar goed, dan hoeven we maar een schandaaltje of twee te wachten totdat die functie er alsnog komt.

whatsapp-notificatie-foto-oud
Een doorgestuurde foto zoals ‘ie nu doorkomt. Veilig.

Powered by WPeMatico