Nadat Instagram de shopping functie al heeft uitgebreid naar Stories, lijkt het er nu sterk op dat er een geheel nieuwe app gelanceerd gaat worden die toegewijd zal zijn op shopping.

Uit de geruchten blijkt, dat het platform dat nog altijd onderdeel is van Facebook, werkt aan een nieuwe applicatie genaamd ‘IG Shopping.’ En het stelt gebruikers in staat om goederen door te bladeren en aan te schaffen van bedrijven en merken die ze volgen.

In ontwikkeling

De nieuwe Instagram app is wel nog in een vroeg stadium van ontwikkeling, er is verder ook nog geen officiële aankondiging gedaan wanneer (en of) de app zal lanceren.

Maar duidelijk is wel dat Instagram een sterke positie heeft om een flinke stap op gebied van e-commerce te gaan maken. Zo laten bronnen in ieder geval weten tegenover The Verge.

Meer dan 25 miljoen bedrijven en merken hebben al een Instagram account, en daarvan zijn er ook nog eens 2 miljoen adverteerder. Zo werd bekend gemaakt door Facebook’s COO Sheryl Sandberg tijdens de call rondom de meest recente kwartaalcijfers van het bedrijf. 4 op de 5 Instagram gebruikers volgen ook minimaal 1 bedrijf. Potentie genoeg voor een nieuwe shopping app.

[Afbeelding © Andrey Kiselev – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico