Je gaat een paar dagen op reis of lekker een stedentrip maken. Kies je er dan voor om alleen handbagage mee te nemen, of check je toch liever je koffer(s) in. Voordeel is wel dat je dan meer mee kan nemen, maar het is wel wat meer wachten. Kies je voor handbagage, dan is het vaak nog de vraag of jouw koffer of trolley niet te groot is. KLM heeft daar nu de oplossing voor. Vanaf vandaag is het voor passagiers met smartphone heel eenvoudig om te zien of hun handbagage de juiste afmetingen heeft. Dat check je namelijk eenvoudig met je camera en Augmented Reality.

KLM’s Augmented Reality (AR) handbagagecheck gebruikt een transparante, virtuele KLM-koffer, die aangeeft wat de toegestane afmetingen zijn voor handbagage aan boord. De AR technologie maakt het mogelijk dat een virtueel beeld in de realiteit wordt geplaatst en interactief kan worden gebruikt. Hierdoor kan een passagier thuis al checken of zijn handbagage de juiste afmetingen heeft. Deze check is nu beschikbaar in de KLM app voor iOS-gebruikers die een KLM-vlucht hebben geboekt.

AR-technologie

In de KLM App wordt gebruik gemaakt van de AR-technologie van Apple. KLM behoort tot de kopgroep van bedrijven die de Augmentend Reality-technologie van Apple inzet voor serviceverlening aan haar klanten in de KLM App. KLM blijft de service in de komende tijd doorontwikkelen en verbeteren, zodat deze meegroeit met de nieuwste AR-mogelijkheden.

Powered by WPeMatico