In de aanloop naar de eerste Europese Fortendag, gehouden op 8 september 2018, is de Nieuwe Hollandse Waterlinie nu voor het eerst in zijn geheel vanuit de lucht in VR te bekijken. Door middel van ruim zestig aaneengeschakelde 360º dronefoto’s zijn alle forten, batterijen, kastelen en vestingsteden die deel uitmaken van dit historische verdedigingswerk op een unieke manier te bekijken.

Volgens initiatiefnemer Wiebe de Jager van Dronewatch is het voor het eerst dat de onderdelen van het grootste infrastructurele project ooit in hun onderlinge context zichtbaar zijn.

Je kunt op iedere foto letterlijk 360º in het rond kijken en zien waar de andere linielocaties liggen. Door op een hotspot in de verte te klikken ‘vlieg’ je naar het volgende punt. Zo kun je de gehele linie vanuit je luie stoel ontdekken en het prachtige linielandschap bewonderen.

Zonnige dagen

Het fotograferen van de locaties begon in het voorjaar van 2018 en duurde tot in de zomer. Er werd alleen gefotografeerd op zonnige en heldere dagen. Daarna moesten de foto’s nog wel verwerkt worden. Het streven was om de tour op 8 september gereed te hebben. En dat is gelukt!

waterlinie-zonnig

Powered by WPeMatico