Ik kende Sphero vooral van hun retegave op afstand bestuurbare BB-8 robot, maar het bedrijf maakt naast gelicenseerd speelgoed ook gewoon educatieve (maar leuke) robots die je kunt programmeren. De nieuwe Sphero Bolt is daar een mooi voorbeeld van en gaat een stap verder dan de eerdere rollende robots van Sphero.

De Bolt heeft een serie LEDs in een 8×8 grid aan de bovenkant van de bal waar letters, cijfers of andere symbolen getoond kunnen worden. Dat maakt het mogelijk om de robot te laten communiceren. Doordat de verder luchtdichte bal ook een intern kompas heeft staat ‘ie altijd goed en via een bijgeleverde app kun je bepalen wat de robot gaat doen door commando’s achter elkaar te plakken. Je kunt op meerdere manieren bepalen wat de robot doet trouwens. Je kunt letterlijk tekenen waar de Bolt heen moet, je kunt de vooropgezette ‘blokken’ in de app achter elkaar zetten of je kunt zelfs via een andere app in Javascript iets opzetten.

Powered by WPeMatico