Het Human Power Team, een studentenproject van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam, racet deze week met hun zelf ontworpen en gebouwde aerodynamische ligfiets in Amerika. Tijdens de World Human Powered Speed Challenge in de Nevadawoestijn doen wielrensters Lieke de Cock en Jennifer Breet er in de VeloX 8 vijf dagen op rij alles aan om het wereldrecord snelfietsen – dat nu op 121,8 km/u staat – te verbreken.

Wereldkampioenschappen

Na een jaar lang ontwerpen, bouwen en trainen is het zo ver, het wereldkampioenschap snelfietsen. Van 10 tot 15 september reizen er teams uit de hele wereld af naar Battle Mountain in Amerika om mee te doen met de wereldkampioenschappen,” zo vertelt Stephanie Wiechers, teammanager van het Human Power Team en student Lucht- & Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft.

Daar in de Nevadawoestijn krijgen alle atleten elke ochtend en avond de kans om een zo’n hoog mogelijke snelheid te fietsen op een afgesloten snelweg van tien kilometer lang.

bdm-20180805-0086-velox 8-human-power-team-record-fiets
VeloX 8

Powered by WPeMatico