Bizar is het zeker, de VISION Urbanetics die Mercedes-Benz gepresenteerd heeft. De concept car is zelfrijdend (natuurlijk), elektrisch (natuurlijk) maar daar houdt het op met de dingen die je zou verwachten. Het belangrijkste aan het concept is dat het modulair is. De basis van de auto (eigenlijk meer een bus) is het elektrische chassis, maar daar bovenop kun je verschillende ‘bodies’ zetten.

Dat maakt de bus heel flexibel. Volgens Mercedes kun je in de passagiers-uitvoering tot 12 mensen meenemen, maar de vrachtversie (die er uitziet als een groot koekblik) zou tien pallets kunnen meenemen, omdat het ding natuurlijk geen ruimte nodig heeft voor een bestuurder. Beiden zitten dus bovenop het chassis, dat je in principe ook zou kunnen berijden als het grootste skateboard ter wereld.

Powered by WPeMatico