We kregen onlangs een uitnodiging om deel te nemen aan de bèta van Battlefield V. We konden zelfs twee dagen eerder aan de slag dan een hoop andere gamers dus we konden even een goede playtest doen. Het is en blijft een bèta dus vlekkeloos was het niet, maar smaakt het naar meer en haalt het me over om in november de volledige game te willen spelen?

Allereerst viel op dat de game er grafisch echt top uit zag en dat de bewegingen heel soepel en vloeiend waren. Ja, ik speel op een zware 4K pc dus dat zal ook wel helpen, maar ik heb bij andere games de graphics wel slechter gezien, zeker tijdens een bèta. Ik kon twee modi spelen genaamd Conquest en Grand Operations. In Conquest (speelbaar op de Rotterdam map) is het de bedoeling om een vijftal punten op de map te veroveren en te behouden. Hierdoor zal de tegenstander punten verliezen en wiens teller het eerste op nul staat is het haasje. Op de map Arctic Fjord was deze modus ook speelbaar en tevens Grand Operations. In deze nieuwe modus speel je over diverse afgesloten delen van de map in een soort verhaallijn. Elke map heeft een eigen verhaaltje met doelen erin en dit is overkoepelend over de meerdere maps en veelal met waargebeurde gevechten.

Powered by WPeMatico