Apple heeft gisteren de nieuwe Apple Watch Series 4 aangekondigd. Een nieuw ontwerp, al blijft hij gelukkig wel de looks houden die de Apple Watch onderscheidend heeft gemaakt. Waar andere fabrikanten op zoek zijn gegaan om hun smartwatches vooral op klassieke horloges te laten lijken, houdt Apple vast aan hun eigen designstyle.

Het is wat een Apple Watch onderscheidend en herkenbaar maakt. Wie daar gelukkig mee is zal wederom blij zijn met de series 4. Want ook al lijkt hij als je er van enige afstand naar kijkt verdomd veel op zijn voorganger, anders is hij zeker. Apple zet met o.a. een nieuwe elektrische hartslagmeter in de nieuwe Apple Watch Series 4 volledig in op gezondheid en hoe je deze op een nog meer geavanceerde manier kunt monitoren.

Apple Watch Series 4 Design

Apple heeft zo herkenbare design van de Series 4 op alle punten aangepast, ook al lijkt dit misschien niet direct als het toestel in slaapstand staat (zwart scherm). Beide modellen hebben een 2 mm grotere kast gekregen (nu verkrijgbaar in 40 en 44 mm) en bijna een millimeter (0,7 om precies te zijn) dunner. Hierdoor lijken de verhoudingen net wat meer in balans te zijn. Dat wordt versterkt door de fraaie nieuwe display met een meer dan 30 procent grotere display (met ronde hoeken). Het resultaat is een sterk verbeterde interface met meer aandacht voor details die tevens veel beter oogt. Nieuwe wijzerplaten die maken optimaal gebruik van de grotere display en een pakket met bewegende wijzerplaten (Vapor, Liquid Metal, Fire en Water) bieden je nog steeds de mogelijkheid je Apple Watch te personaliseren.

De speaker is 50 procent luider dan zijn voorgangers en geoptimaliseerd voor telefoongesprekken, Siri en een Walkie-talkie functie. De geluidskwaliteit van de microfoon is verplaatst mede om de echo te verminderen. De onderkant van de Apple Watch Series 4 is vervaardigd van zwart keramiek en saffierkristal. De Digital Crown geeft nu voelbare feedback zodat je wat meer response krijgt.

De Series 4 is uitgerust met de S4-chip met een aangepaste 64-bits dual-core processor die tweemaal de snelheid levert. De batterijduur is nog steeds krachtig genoeg voor een hele dag. Veel blijft afhangen van de functies die je nu eenmaal gebruikt.

apple-watch-series-4

Powered by WPeMatico