Als je graag geniet van concept cars heb je ze vast al gezien: digitale achteruitkijkspiegels. Het zijn eigenlijk niet eens spiegels, want het stukje glas wordt in de toekomst vervangen door een camera die achteruit kijkt, terwijl je aan de binnenkant van je auto kunt zien wat die camera ziet. Lexus heeft nu besloten dat de tijd rijp is om dat idee ook in een productieauto te gaan zetten, namelijk de Lexus ES van volgend jaar. De digitale spiegels (of ‘Digital Side-view Monitor’) worden in eerste instantie alleen in Japan uitgebracht.

Het ziet er raar uit, dat moet gezegd worden. De steeltjes zijn beduidend dunner dan een reguliere achteruitkijkspiegel en hebben behalve de camera aan de achterkant natuurlijk ook nog LEDs aan de voorkant om richting aan te geven. Het ziet er niet slecht uit, al steken ze wel natuurlijk nog flink uit. Dat zal nodig zijn om hetzelfde blikveld te krijgen dat je met normale spiegels hebt, maar de vraag is of één of meerdere camera’s op andere plekken niet hetzelfde zouden kunnen bewerkstelligen.

20180912_01_03_s

Powered by WPeMatico