Het is niet bepaald het eerste nieuws dat je denkt tegen te komen, een dag na de lancering van Apple’s nieuwe iPhones, maar toch is het zo. Bloomberg meldt in haar podcast dat Apple in het geheim aan het werken is aan hardware voor satellieten. Maar echt? Satellieten? Waarom?

De reden lijkt simpel: Apple wil alles controleren wat met hun producten te maken heeft. Elk aspect van productie tot verkoop tot functionaliteit van hun producten wordt tot op de millimeter gemanaged en satellietcommunicatie hoort daar ook bij. Waar Apple precies aan werkt is niet bekend en we weten dus ook niet of dit een project is dat ‘erbij’ wordt gedaan om te kijken of er iets te verbeteren valt voor Apple in satellietcommunicatie. Misschien draait het om GPS; misschien heeft het met data te maken; wellicht is er een veiligheidsissue; je weet het niet.

Overal geheime projecten

Volgens de podcast heeft Apple allerlei geheime projecten, maar dat is niet heel verrassend. Elk groot bedrijf heeft geheime projecten en als je ziet waar Google, Samsung en anderen in het tech-veld af en toe mee bezig zijn op basis van gelekte patentaanvragen en andere geruchten is die satelliet-business van Apple misschien nog niet eens zo gek. Het raakt tenminste nog aan hun business.

De projecten in kwestie zouden trouwens de AR-headset en de technologie voor zelfrijdende auto’s zijn. Nou is dat laatste niet eens meer bijna een geheim, maar ook over het eerste wordt al een tijdje in de wandelgangen gefluisterd. Dat zou betekenen dat de satelliet-theorie ook prima zou kunnen kloppen. Benieuwd of we er ooit nog iets van gaan horen.

[Afbeeldingen © SpaceX/Apple]

Powered by WPeMatico