Op 28 september wordt in de AFAS Live in Amsterdam de Forward Thinking Leadership seminar gehouden. Daar komen niet de minsten langs. President Barack Obama is er special guest, dus dan heb je eigenlijk al genoeg reden om daar heen te willen gaan. Er is echter ook een paneldiscussie met Nederlandse disruptors, zoals ze worden genoemd. Denk aan Alexander Klöpping van Blendle en Joris Beckers van Picnic, maar daar zit ook Ali Niknam van bunq bij. En terecht. Want je kunt veel van hem zeggen, maar Niknam heeft visie te over.

Als je bunq inmiddels niet kent heb je niet zitten opletten, want de ‘bank of the free’ is toch al een tijdje mee aan het spelen op het Nederlandse toneel. Maar bunq was er nooit geweest als Niknam niet iedereen aan de haren gesleept had om de servicebank mogelijk te maken. Het wordt mooi beschreven in het boek ‘Breken met Banken’ dat door Siebe Huizinga is geschreven terwijl hij embedded bij bunq de startup-periode meemaakte. Hij zag van dichtbij hoe fanatiek Niknam was in zijn wens om een bank op te zetten die alle vaste waarden van de bankwereld op zijn kop zet. Daarbij raakte hij zodanig geïnspireerd dat hij inmiddels ook ‘bunqer’ is geworden, zoals de gebruikers van de bank zichzelf noemen.

bunq-app
De bunq app is lekker overzichtelijk en vooral ook makkelijk in het gebruik.

Powered by WPeMatico