Mary Poppins is een icoon. De meeste mensen kennen vooral de Disney-film uit 1964, die is gebaseerd op de boekenreeks van de Australische schrijfster Pamela Lyndon Travers. Het originele verhaal speelde zich af aan het begin van de 19e eeuw, maar dit vervolg speelt zich 25 jaar later af. Mary (gespeeld door Emily Blunt) moet Jane en Michael Banks helpen nadat die laatste zijn vrouw verliest.

Ze gaat dus weer terug naar het huis op Cherry Tree Lane, maar deze keer heeft ze naast een laantaarnopsteker (ja, dat was vroeger een baan) haar…eh….excentrieke nicht mee, die wordt gespeeld door Meryl Streep. In de boeken had Mary allerlei familieleden die dingen konden dus het is leuk om te zien dat daar ook iets van terugkomt in de nieuwe film. De trailer laat daar helaas niet te veel van zien, maar verder ziet het er wel weer uit als een hele vrolijke boel!

Powered by WPeMatico