Een zwaluw maakt nog geen zomer, zo gaat het gezegde, maar een ander gezegde ken je ook vast wel: waar rook is, is vuur. Hopelijk voor Samsung is dat niet het geval, want in New York heeft een vrouw het bedrijf aangeklaagd omdat haar Note 9 in haar handtas vlam vatte. Na het hete Note 7-verhaal van 2016 is dat natuurlijk een extreem precaire situatie, want er werd door Samsung bij de lancering expres tijd besteed aan het feit dat de Note 9 echt heel veilig was.

Het kon ook niet anders. Als je zegt dat iets pertinent niet mis kan gaan is de kans dat het toch mis gaat meteen groter. Elke smartphone-batterij kan in de fik vliegen, dus de kans dat het ook één keer met een Note 9-batterij zou gebeuren is bijna 100 procent. Het is wel aan de snelle kant, aangezien het toestel pas afgelopen maand is gelanceerd, maar toch.

Veiligheid voorop

Volgens de vrouw die de rechtszaak aanspant vatte het toestel vlam terwijl ze in de lift stond, hoorde ze een “raar geluid” en kwam er “dikke rook” uit haar handtas. Alles in de tas is geruïneerd en logischerwijs, dus de vroeg wil compensatie, zo zegt de New York Post. Dat terzijde wil de vrouw ook dat de verkoop van de Note 9 gestopt wordt en als de rechtbank dat verzoek serieus gaat nemen wordt het wel penibel voor Samsung.

Logischerwijs is één incident niet genoeg om een hele serie telefoons in een kwaad daglicht te stellen. iPhones zijn al in de brand gegaan en daar hoor je ook niemand over. Batterijen zijn nou eenmaal instabiel van aard en soms gaat het mis. Samsung zelf heeft in een reactie gezegd dat ze geen andere meldingen hebben gehad waarbij een Note 9 betrokken was maar dat ze het “nader gaan onderzoeken”.

[Afbeeldingen © – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico