Jeep heeft misschien wel de leukste en meest toegankelijke Jeep van het gehele gamma, de Jeep Cherokee vernieuwd. Wie de Wrangler misschien te extreem vindt, de Renegade te klein, de Grand Cherokee .. precies erg ‘grand’ en de Compass net wat te weinig biedt komt vanzelf uit bij de Cherokee.

Om voor een Jeep Cherokee te kiezen maakt je wel anders dan al die anderen. Wie kiest voor Jeep kiest voor een bepaalde lifestyle, a way of life. Niet zoals nu lifestyle wordt gekoppeld aan je foto’s op Instagram. Nope lifestyle zoals lifestyle bedoeld is, freedom, open mind, je eigen keuzes maken en bepalen, weg van het reguliere, binnen en vooral buiten. Daar waar je het verschil maakt. In de auto niet gehinderd door waar je ook wilt rijden. In de stad prima, op de snelweg helemaal top, van de snelweg, het wordt al leuker en offroad de natuur in, hier wordt het pas echt leuk.

Want hoe je het ook keert en hoe graag de marketeers van Jeep ons willen laten geloven dat de Jeep Cherokee heel Urban is en een geweldige stadsauto is. We spreken het niet tegen maar een Jeep voelt zich toch het meest thuis in de natuur.

Cherokee

Het woord Cherokee komt oorspronkelijk uit het Choctaw (VS) en werd afgeleid van het woord Cha-la-kee (de indianen spraken de ‘r’ niet uit) en betekent “zij die in de bergen/grotten leven”. Dus laten we vooral de afkomst niet verloochenen. Een Jeep is een geweldige gezinsauto met een heel eigen karakter die zich letterlijk overal thuis voelt. Ons landje is te netjes, met altijd mooie wegen, dus kom rij je hier niet zo vaak off-road. Wie een Jeep gaat aanschaffen zou dat wel moeten doen om een klein beetje te begrijpen wat hierboven staat.

Het lijkt misschien door de voorkeur voor het merk dat je voortaan maar door de weilanden moet gaan rijden i.p.v. op de weg. Zo is het zeker niet bedoeld. Een Jeep Cherokee is een uiterst luxe en heerlijk rijdende SUV die zich moeiteloos kan meten op het gebied van comfort en veiligheid met vergelijkbare auto’s in dit segment. Bij Jeep krijg je er alleen wel iets extra’s bij en dat is wel degelijk uitzonderlijk.

180906_Jeep_New_Cherokee-Overland_01

Powered by WPeMatico