OnePlus maakt tot nu toe zeer succesvolle telefoons en je zou zeggen dat ze daar heel tevreden mee zijn. Zoals dat echter altijd gaat leidt succes tot uitbreiding van de activiteiten en nu heeft CEO Pete Lau tegen Business Insider gezegd dat er wel een heel aparte uitbreiding van de activiteiten van de smartphonemaker komt: ze gaan tv’s maken.

De OnePlus tv moet een televisie worden die naadloze communicatie moet gaan krijgen met smartphones. Daarnaast moet het toestel een slimme assistent in zich gaan krijgen, vergelijkbaar met Alexa of de Google Assistant, maar dan met een meer visueel element. Dat is nogal wat, want als OnePlus die assistent zelf wil gaan maken moeten ze nogal aan de bak. AI maakt zichzelf namelijk niet.

Dat realiseert Lau zich ook en hij tempert dan ook de verwachtingen voor de tv die misschien volgend jaar al op de markt zou kunnen verschijnen. Ondanks dat hij er van overtuigd is dat OnePlus op termijn een betere tv-ervaring kan bieden dan de huidige televisies is het in 2019 nog niet zo ver. Software-updates moeten het toestel slim gaan maken en vijf jaar na de lancering verwacht hij eigenlijk pas dat de visie echt realiteit is geworden.

De huidige tv’s zijn nog steeds best traditioneel in hun functionaliteit en ervaring. Ze hebben het internet nog niet heel goed geïntegreerd en matchen niet wat consumenten verwachten in deze verbonden maatschappij.

– Pete Lau, CEO OnePlus

Powered by WPeMatico