Er zit een fout in iOS. Een flinke, blijkbaar, want een veiligheidsonderzoeker heeft een manier gevonden om er via CSS (opmaak) code voor websites voor te zorgen dat alle iOS-apparaten vastlopen. Er zit dan niks anders op dan het apparaat helemaal te resetten. Niet alleen zit de fout in alle iOS-apparaten, Macs die Safari gebruiken hebben hetzelfde probleem. De schade blijft daar gelukkig wel beperkt tot het tabblad dat je open hebt staan, maar toch.

Gelukkig zijn er geen ernstigere gevolgen dan dat, maar irritant is het natuurlijk wel. Daarnaast kan de CSS code zo aangepast worden dat Macs ook helemaal vastlopen en dan wordt het wel echt vervelend. Nu ben je vast benieuwd of dat echt werkt. Heb jij even geluk: je kunt het live uitproberen door hieronder in de tweet te klikken op de link, maar wees gewaarschuwd: je moet dan dus wel je apparaat helemaal opnieuw opstarten!

Powered by WPeMatico