We weten het, schandelijke subtitel maar wat moet je anders met deze Ferrari Monza SP1 en Monza SP2 limited-edition special series. De twee nieuwe Ferrari modellen zijn de eerste in een nieuwe serie genaamd ‘Icona’.

De Ferrari Monza SP1 en SP2 zijn geïnspireerd op de meest iconische Ferrari’s uit de jaren ’50 en combineren die looks met de meest geavanceerde sportwagentechnologie van dit moment. Eigenlijk moeten we het hierbij laten want ze zijn zo ongekend mooi. Of ze ooit echt op straat verschijnen weten we ook al niet want Ferrari ziet al dit moois het liefst in handen komen van toegewijde klanten en verzamelaars.

De Ferrari Monza SP1 en SP2 zijneen ode aan Ferrari’s legendarische race-barchetta’s uit het verleden, waaronder de 1948 166 MM, de 750 Monza en de 850 Monza.

De Ferrari Monza SP1 is ontworpen als een compromisloze single-seat straatversie die een ongekende rijervaring biedt. De Monza SP2 biedt die rijsensatie als two-seater ook aan een passagier dankzij de toevoeging van een tweede zitplaats inclusief extra beschermende voorruit en roll-bar.

Monza SP1 - SP2
Ferrari Monza SP2 en Ferrari Monza SP1

Powered by WPeMatico