SpaceX was al een tijdje aan het teasen dat ze private klanten hebben die naar de maan wilden in de Big Falcon Rocket (BFR) die SpaceX aan het ontwikkelen is om uiteindelijk mee naar Mars te kunnen vliegen. Gisteravond is eindelijk duidelijk geworden wie de eerste gelukkige wordt: Japanse miljardair Yusaku Maezawa, die hier niemand kent maar die in eigen land bekend staat als oprichter van Zozo, een van de grootste online retailers in Japan.

Dat betekent dat hij als het zover is de reis, die ongeveer een week duurt, richting de maan gaat maken. De BFR gaat daarbij tot 200 kilometer van het maanoppervlak komen voordat de raket verder gaat in de baan terug naar de aarde. Maar wanneer is het dan zover? Daar heeft niemand een precies antwoord op. Elon Musk zegt zelf dat hij niet durft te voorspellen wanneer de lancering plaats zou kunnen vinden, al zegt hij wel dat als echt alles goed gaat – en die kans is klein – de missie rond 2023 zou kunnen starten. En als Musk geen datum durft te geven? Dan gaat het nog wel even duren.

Powered by WPeMatico