Het algoritme van Twitter dat bepaalt wat belangrijk is en dus bovenaan je tijdlijn komt te staan is soms best prima, maar – zeker voor structurele Twitteraars – soms heel irritant. Mensen willen al een tijdje gewoon weer de mogelijkheid om precies te zien wie wat wanneer heeft gepost van de accounts die je volgt, en dan kan je interne algoritme wel bepalen of je door scrollt of kijkt. Een bonus is dat de optie ook er voor zorgt dat je niet meer hoeft te ‘genieten’ van alle aanbevolen tweets. Je weet wel, die Tweets die er – althans voor mij persoonlijk – alleen maar voor zorgen dat mijn vertrouwen in de mensheid nog verder daalt. En de likes. De thirsty, thirsty likes overal. Het is vreselijk. Anyway.

Na een stiekeme update kun je dat dus allemaal laten verdwijen en wordt Twitter weer ‘ouderwets’ Twitter, maar het is wel nog even gedoe in het menu. Om op dit moment een puur chronologische feed te krijgen ga je naar je instellingen en zet je bij ‘inhoudsvoorkeuren’ de optie ‘Toon de beste Tweets eerst’ uit. Dat zorgt er voor dat je dus geen ‘voor het geval je het gemist hebt’ en aanbevolen tweets meer van mensen die je niet volgt.

Powered by WPeMatico