Audi kwam deze week met het eerste echte productiemodel elektrische auto naar buiten in de vorm van de e-tron. Het is een grote en vrij sportieve SUV die wel iets van de Q5 weg heeft. Daar houdt de vergelijking wel ook op, want de auto die in San Francisco werd getoond is voor Audi een stap richting de toekomst.

De e-tron gaat een actieradius krijgen van meer dan 400 kilometer (waardoor we meteen vrezen dat het dan 410 kilometer is) en doet dat met twee elektrische motoren die 300 kWh genereren en je zo in 5,7 seconden van 0 tot honderd brengt. Dat zijn geen race-snelheden, maar voor een SUV die op families en ontspanning is gericht is het snel zat. De maximum snelheid is elektronisch gelimiteerd tot 200 kilometer per uur, wat ons ook zat lijkt. Het Audi-gevoel zit er dus toch wel in.

Powered by WPeMatico