Tapperuse is een nieuwe Nederlandse app, bedacht door de voormalig directeur van Yellowbrick. Die mobiele parkeerapp laat je per minuut betalen en dat is ook het idee achter Tapperuse. De naam zegt het al: je ’tapt’ als je iets gebruikt en afhankelijk van hoe veel minuten je dat hebt gebruikt betaal je. Ideaal voor de verwende hedendaagse consument, die echt niet wil betalen voor iets waar ze geen gebruik van maken.

Eerlijk is eerlijk: de app past in het huidige tijdsbeeld waar mensen en vooral gezinnen ook vaak de tijd niet hebben om bijvoorbeeld een dagje in de Efteling te doen, of een hele middag in een museum rond te lopen. Dat is de situatie die Tapperuse wil oplossen: mensen die iets willen doen, maar het jammer vinden om de volle mep te betalen voor iets waar ze maar een korte tijd gebruik van maken. Als je voor een uurtje of twee naar een pretpark kunt gaan en ook maar dat gedeelte van de dagprijs betaalt is het ineens wél de moeite en komt de spontaniteit ook een beetje terug, zo zeggen de bedenkers van de app.

Powered by WPeMatico