Peugeot introduceert dit jaar op de Autosalon Parijs een verrassende nieuwe concept: de e-Legend. Het studiemodel laat zien hoe een volledig autonome en elektrische auto er volgens Peugeot uit zou gaan zien. De buitenkant ziet er fraai uit, dat zeker, maar het interessantste gedeelte van deze concept speelt zich toch aan de binnenkant af. Met stoelen die kunnen transformeren, een stuur dat kan verdwijnen, een centraal scherm van bijna 50 inch (inclusief soundbar) en allerlei inschuifbare elementen zodat je kunt kiezen tussen extreem comfort en rust en maximale productiviteit is de e-Legend concept heel sci-fi van binnen.

Daarbij is hard nagedacht over de tijdsbesteding in een auto als ‘ie zichzelf rijdt. De belangrijkste bedieningselementen zitten vast aan de bestuurdersstoel, voor zover je daar nog van mag spreken, zodat die ook altijd binnen handbereik zitten. De auto, die wel iets van een futuristische 504 heeft, zou ook elektrisch overtuigen. Met een actieradius van 600 km volgens de WLTP-testmethode kan het al ver, maar beter nog is dat de batterij binnen een half uur klaar is om er nog eens 500 kilometer uit te persen. Klinkt allemaal fantastisch, maar ziet er natuurlijk ook gewoon fantastisch uit!

D4_3_4_REAR_07

Powered by WPeMatico