Misdaadseries scoren hoog, dat wordt helemaal duidelijk als je de kijkcijfers van Netflix en series als Narcos en El Chapo bekijkt. Hetzelfde geldt voor Scandinavische series al zijn dit soort krimi’s vaak een stuk meer ingetogen dan het (zuid) Amerikaanse geweld.

Nederlandse misdaadseries lijken ook steeds populairder te worden. De serie Penoza is daar een goed voorbeeld van. Daar komt binnenkort een serie ‘Mocro Mafia’ bij die exclusief op Videoland zal zijn te zien. Het betekent gelijk dat los van het genre ook bij ons dit soort producties achter een knop komt te zitten en dat alleen abonnees van de betaalzender deze series kunnen gaan zien. Gisteren verschenen de eerste beelden van Mocro Maffia, een fictieve misdaadserie over de opkomst van een nieuwe generatie criminelen in de Amsterdamse onderwereld verschenen.

Mocro Maffia

De serie vertelt het spannende verhaal van drie vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De Paus gaat samen met zijn oude schoolvriend Tatta de strijd aan met Romano en Potlood. Uit woede probeert de Paus een cokedeal van Romano te rippen. Als deze poging volledig mislukt en er twee doden vallen aan de kant van de Paus, neemt hij op een gruwelijke manier wraak. Dit zal het startschot zijn van een slepende bendeoorlog die veel slachtoffers kent en de hoofdstad op zijn kop zet.

De ontwikkeling van deze groeiende criminaliteit wordt gevolgd door een uitgerangeerde misdaadjournalist Rein de Kort die het ziet als een mogelijk script voor een misdaadroman. Hij sluit daarvoor pact met een leergierige stagiair van een krant en gaat samen met hem op onderzoek naar de achtergrond van de gebeurtenissen in de Amsterdamse onderwereld.

Powered by WPeMatico