Airbnb zou niet kunnen bestaan als er niemand was die hun eigen woning of kamer zou willen opgeven om andere mensen daar te laten overnachten. In dat kader wil het bedrijf graag ook de mogelijkheid hebben om verhuurders te belonen met aandelen in het bedrijf. Dat gaat echter niet zo makkelijk, want er zijn in elk geval in Amerika een aantal wetten die zo’n plan in de weg staan. Daar kwam bijvoorbeeld Uber ook al achter, want die hebben al een heel aantal meetings met de Securities and Exchange Commission (SEC) achter de rug, tot nu toe zonder resultaat.

Airbnb is echter van zins om het plan door te zetten, dus hebben ze een brief naar de SEC gestuurd om het probleem aan te kaarten, zo meldt Axios. Het gaat specifiek om het classificeren van verhuurders als ‘gig economy worker’ oftewel ZZP’er in dienst, want tot nu toe is het alleen toegestaan om investeerders en werknemers aandelen te geven.

Airbnb is een bedrijf dat op haar community drijft en zonder onze hosts zouden we niets zijn. We willen onze loyaalste verhuurders graag belonen met aandelen, maar dan moet er wel iets gaan veranderen in de wet.

– Brian Chesky, CEO Airbnb

Powered by WPeMatico