Alaska Airlines gaat voor haar eersteklas passagiers die tussen Seattle, Boston en San Diego vliegen een pilot draaien met de Allosky Cinematic virtual reality headset. Die moet de reguliere schermen die worden gebruikt voor het in-flight entertainment gaan vervangen. Die headsets gaan niet gebruikt worden voor echt VR-entertainment, maar voornamelijk om 3D- en 360-films te kunnen kijken. Voor de mensen die wel eens een VR-bril op hebben gehad en nu al groen worden: je kunt de headsets ook gewoon gebruiken om 2D films op te bekijken.

Het is in principe een heel goed idee, want niet alleen maken die brillen het makkelijker om in elke positie film te kunnen kijken (en dus makkelijker in slaap te vallen, toch doorgaans het echte doel van mensen in een vliegtuig) maar het geeft de kijkers ook hun privacy. Niet alleen ziet niemand wat je kijkt (hebben ze ook niks mee te maken), maar je ziet verder ook niemand meer. Vermoedelijk is er tijdens de test ook geïnvesteerd in crew die heel voorzichtig mensen kan aantikken zodat ze zich niet kapot schrikken als ze een stimulans van buitenaf krijgen.

vr-bril-vliegtuig
De VR-bril, duidelijk vooral bedoeld voor comfort.

Powered by WPeMatico