Elk jaar zegt Apple (en elke andere smartphonemaker trouwens) dat hun nieuwste smartphone beter tegen een stootje kan dan die van vorig jaar. Zo ook bij de presentatie van de nieuwe iPhone Xs en Xs Max. Dat is een mooie claim, maar elk jaar opnieuw wordt door een horde gekken mensen getest of dat ook wel echt zo is. Vorig jaar kwam de iPhone X er niet heel denderend van af in de valtest en de nieuwe iPhone Xs lijkt ook niet zo stootproof te zijn dan Apple beweert.

Dat gezegd hebbende blijkt uit de tests wel degelijk dat als je nieuwe iPhone van een niet al te hoge hoogte valt je echt pech moet hebben als het glas aan de voor- of achterkant echt breekt. De video’s hieronder geven nog een heel redelijk resultaat en laten zien dat je op veel hoogtes een goede kans hebt dat je scherm het overleeft, zeker als de telefoons op hun zij vallen. In de derde video zie je zelfs dat een val van grote hoogte (meer dan drie meter) goed kan aflopen.

Powered by WPeMatico