NPO 3FM en het Rode Kruis gaan het dit jaar iets anders aanpakken met 3FM Serious Request. Er worden deze editie geen DJ’s opgesloten in het glazen huis. Maar in de week voor kerst trekken teams met 3FM dj’s vanaf 3 verschillende locaties een week lang te voet van actie naar actie.

Ze gaan 24 uur per dag op een barre tocht door heel Nederland om op kerstavond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht: de stad waar 3FM Serious Request in 2004 begon. Dit alles met als doel geld in te zamelen voor het Rode Kruis, waarbij het publiek een ‘eigen doel kan kiezen’:

  • levens redden in Nederland,
  • bescherming tegen natuurgeweld en
  • noodhulp bij oorlogen en conflicten.

3FM Serious Request: De Lifeline

3FM Serious Request: De Lifeline wordt gemaakt voor en door het publiek: zij organiseren acties waar de dj-teams tijdens hun tocht voorbij trekken. Anders dan bij voorgaande edities komt 3FM Serious Request naar de actievoerders toe. Of dit nu een gamemarathon in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging of een rooftopparty op je eigen dakterras midden in de winter is: alles dat geld oplevert voor het Rode Kruis is geoorloofd.

TivoliVredenburg HQ

TivoliVredenburg dient als HQ. Vanuit Utrecht krijgen de dj’s in het land opdrachten die ze onderweg moeten uitvoeren, maar we maken er ook radio. Bij 3FM Serious Request hoort natuurlijk ook het aanvragen van platen voor geld.

Daarnaast zal er in TivoliVredenburg een festival zijn waar je terecht kunt voor optredens, workshops, lezingen, talks, games, karaoke en nog veel meer. Behalve het aanvragen van platen en het bezoeken van de festivalactiviteiten, kun je uiteraard ook dit jaar geld doneren. Alle opbrengsten gaan naar het Rode Kruis.

Powered by WPeMatico