Bij menig autoliefhebber verschijnt er een grijns op het gezicht bij het horen van de woorden Toyota Supra. Goed nieuws want in 2019 volgt er de langverwachte comeback van dit iconische model van Toyota. Het is de auto waar velen alweer ruim 16 jaar op hebben zitten wachten. Een gloednieuwe Supra. Alweer de zesde generatie (als je 2000GT meetelt) van een icoon in de wereld van automotive.

De nieuwe Supra was afgelopen zomer al te zien tijdens het Goodwood Festival of Speed. Rijdt nu nog rond in camouflage (geheel in stijl van Toyota Gazoo Racing) en ook nog niet alle specs zijn bekend. Maar dat maakt allemaal niet uit. Toyota laat weten dat cijfertjes niks zeggen, het gaat om het gevoel dat je bij de wagen krijgt. En dus kruipen we in Madrid op en rond het Jarama circuit achter het stuur van de nieuwe Supra om zelf te ervaren wat dit model zo speciaal maakt.

Toyota Gazoo Racing Team

Maar dan gaan we wel even terug naar het begin. Het Toyota Gazoo Racing Team. Het Europese debuut hiervan werd gemaakt tijdens de Paris Motor Show in 2016. Het is sindsdien de overkoepelende organisatie voor alle race- en rallyactiviteiten van Toyota. In de afgelopen twee jaar zijn er al meerdere successen geboekt in ondermeer de WRC (World Rally Championship) en WEC (World Endurance Championship) maar ook tijdens Dakar en op de Nürburgring.

Toyota Gazoo Racing wil alle ervaringen die ze op het circuit opdoen overbrengen naar modellen die beschikbaar komen voor de consument. Als eerste model volgde vorig jaar de introductie van de Toyota Yaris GRMN. En tijdens de Autosalon in Parijs volgende maand zal de wereldpremière volgen van de Yaris GR Sport, eveneens een model met een vleugje Gazoo Racing.

TOYOTA-A90-INFLUENCERS-circuit
De nieuwe Supra A90 op het Circuito del Jarama.

Powered by WPeMatico