Als Google een blog online zet met de titel ‘Improving search for the next 20 years’ wordt het tijd om op te letten. Het bedrijf heeft uit de doeken gedaan hoe zoeken op het internet gaat veranderen in de komende tijd en deelt dat zelf in drie verschillende grote veranderingen op.

Van antwoorden naar ‘journeys’

Steeds meer kunnen we gaan verwachten dat als we naar iets zoeken, we niet alleen precies dat gaan vinden, maar ook meer dingen gaan zien die daar mee te maken hebben. Als je een trip aan het plannen bent en informatie over je bestemming aan het opzoeken bent ga je straks een zogenaamde ‘activity card’ krijgen die je laat zien waar je al naar hebt gezocht rondom dit thema.

Dat is heel handig, want vaak zoek je in een bepaalde periode naar verschillende dingen en soms is het dan lastig om dat ene handige ding terug te vinden. Die kaart wordt niet bij elke zoekopdracht getoond, maar als Google merkt dat je met een thema bezig bent of dezelfde search nog een keer aan het doen bent kun je ‘m zien. Ze zijn niet permanent, je kunt ze weghalen en als je het niks vindt kun je in de instellingen ook aangeven dat je ze helemaal niet wil zien.

Het systeem werkt ook samen met de collections-functie. Dingen die je interessant of handig vindt kun je in zo’n collection stoppen en zo kun je verschillende items groeperen. Alles dat je tegenkomt bij de activity cards kun je die ook heel makkelijk aan een collectie toevoegen.

activity-card-google

Powered by WPeMatico