In de categorie “joh die zagen we echt heus niet aankomen hoor” heeft Sony toch maar besloten om haar arrogante attitude opzij te zetten en spelers op de PS4 samen te laten spelen met alle andere spelers van Fortnite. Aangezien Fortnite nog steeds dé game van het moment is en seizoen zes er over een paar dagen aan komt is dit een goed moment om cross-play toe te gaan laten.

Voor de goede orde, Sony zelf zegt dat ze niet alles gaan opengooien, dus verwacht niet meteen dat je andere games ook met spelers op andere consoles kunt gaan samenspelen. Zie de weifelige tekst in het persbericht in de quote om te zien hoe veel ruimte om andere verzoeken te ontwijken ze zichzelf geven.

Na een uitgebreide evaluatie heeft SIE een pad gevonden naar het ondersteunen van cross-platform functies voor selecte content van derde partijen. We realiseren ons dat PS4-spelers al even zaten te wachten op een update hierover en we waarderen het geduld terwijl we een oplossing gevonden hebben.

– Sony Interactive Entertainment

Powered by WPeMatico