De Park & Diamond fietshelm is een tof ding. Het is een fietshelm die er uit ziet als een baseballcap, comfortabel zit, inklapbaar is en toch aan alle veiligheidseisen voldoet. Het gooit op dit moment hele hoge ogen op crowdfundingsite Indiegogo nadat het initiële doel van 50.000 dollar al binnen het uur was gehaald. Inmiddels staat de teller op meer dan 200.000 dollar na krap twee dagen, dus het gaat hard.

Het is niet goed te zien van waaruit de donaties voor het project vandaan komen, maar vermoedelijk komt het meeste geld niet uit Nederland. Dat is op zich raar, aangezien we nog steeds één van de grootse fietslanden zijn. Het feit dat je in Nederland nog steeds niet verplicht bent een helm te dragen als fietser zal daar vast aan bijdragen, maar met dit soort oplossingen zou daar wel eens over nagedacht mogen worden.

Powered by WPeMatico