We beginnen langzaam richting het punt te gaan dat bijna niemand zich meer ├ęcht kan herinneren hoe de wereld werkte zonder Google en haar zoekmachine. Toch is het maar 20 jaar geleden dat die eerste versie op het internet verscheen. In eerste Instantie zorgde Google vooral dat je op andere websites terecht kwam en moest je vooral goed snappen hoe de interne logica van Google werkte om specifieke resultaten te krijgen.

Inmiddels is het zoeken een heel stuk natuurlijker geworden en ‘weet’ Google wel waar we eigenlijk naar op zoek zijn, ook als we de verkeerde, fout gespelde woorden in de zoekbalk intoetsen. Het is zo makkelijk geworden dat onze verwachting voor de antwoorden ook naar boven toe bijgesteld zijn. Als je naar iets op zoek bent en het zit niet meteen bij de eerste paar pagina’s die terugkomen is het al een drama.

Altijd aan het shoppen

Meestal komt dat doordat we aan het shoppen zijn. Google zegt dat 84 procent van de mensen online op elk moment op zoek zijn naar iets om te kopen. Als we iets willen kopen, willen we het beste. Het goedkoopste. Het snelste ook vooral. Volgens de zoekgigant zijn consumenten extreem ongeduldig geworden door de jaren heen. Tekenend voor die ommezwaai is dat de term ‘open now’ in Amerika alleen al in de laatste twee jaar met 300 procent is gestegen.

google-search

Powered by WPeMatico