Volgens een persbericht van Burger King zijn de meest recente commercials ontwikkeld met behulp van AI (kunstmatige intelligentie). Hierdoor weten de robots via slimme algoritmes precies hoe het menselijk brein werkt. Uitkomst zijn slimme teksten met beelden die onze hersenen vertellen dat we eigenlijk gelijk maar een Whopper moeten gaan eten bij de fastfoodketen.

Het klinkt ook allemaal best wel serieus, “Kunstmatige intelligentie speelt een steeds belangrijkere rol in veel sectoren en creatieve reclame is geen uitzondering” vertelt een woordvoerder van het fastfood restaurant. Voor de nieuwe Burger King commercials werd big data gebruikt om een kunstmatig neuraal netwerk te trainen met geavanceerde patroonherkenning door duizenden fastfood-commercials en concurrerende rapporten over voedsel te analyseren. En wees eerlijk: het resultaat mag er wezen en komt best overtuigend over toch?

AI_advertentie_burger_king

Powered by WPeMatico