Je zou denken dat EasyJet™ wel iets beters te doen heeft dan Netflix aanklagen over het gebruik van de naam ‘Easy’ voor een serie en dat klopt ook. De vliegtuigmaatschappij klaagt Netflix namelijk niet aan, dat doet een ander bedrijf dat EasyGroup™ heet.

EasyGroup™ is namelijk een zogenaamd investeringsvehikel, dat niks anders doet dan het trademark voor het woord ‘easy’™ in Europa hebben en duizenden varianten van ‘Easy___’ heeft waar andere bedrijven een licentie voor kunnen kopen. Nadat EasyJet™ in 1995 succesvol bleek werd het bedrijf in 1998 opgericht om het ‘Easy’-merk uit te breiden. Zo is er ook EasyCar™, EasyGym™, EasyHotel™ en ga zo maar door.

Onderdeel van het succesvol licenseren van een naam die zo veel voorkomt als ‘Easy’ is dat je iedereen die ook maar ongeveer lijkt op wat je doet achterna moet zitten. Dat doen ze blijkbaar met veel plezier bij EasyGroup™, want er is zelfs een hele pagina op hun website besteed aan ‘brand thieves’ die het gewaagd hebben om hun EasyName™ te besmeuren en verwarring te zaaien in de markt.

Kijkers kunnen het verschil wel zien tussen een serie die ze kijken en een vliegtuig waar ze in vliegen.

– Netflix

Powered by WPeMatico