Reizigers in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag kunnen vanaf vandaag met Google Maps in realtime op de kaart zien waar de bus of trein die je moet hebben zich bevindt. Met deze nieuwe functies kun is het mogelijk wat beter je route te plannen, en zo op onvermijdelijke onderbrekingen anticiperen of misschien zelfs volledig omzeilen.

Woon-werkverkeer neemt vaak veel tijd in beslag en is niet altijd even voorspelbaar. Zo besteden volgens historische data van Google Maps bijvoorbeeld Noord-Amerikanen elke maand een volle dag aan forenzen. Dat komt neer op een jaarlijkse vakantie van bijna 2 weken. Daarnaast kan één slechte ervaring tijdens de spits je hele dag in de war schoppen, zelfs als de reis al lang en breed achter de rug is.

Deze nieuwe functies voor forenzen worden vanaf vandaag wereldwijd uitgerold voor Android en iOS. De beschikbaarheid kan nog even duren maar binnen een week moet iedereen de update beschikbaar hebben.

Met realtime informatie de spits in

In Google Maps zal je het tabblad Forenzen aantreffen. Dit tabblad biedt met een simpel tikje toegang tot live OV- en verkeersinformatie die naadloos aansluit op jouw reis van of naar het werk of school.

Je krijgt gelijk te zien of je een normale dag voor de boeg hebt of dat je extra tijd moet inplannen vanwege een ongeval, storing of langzaam rijdend verkeer. Als je vertraging dreigt op te lopen, komt Google Maps met alternatieve routes, zodat je toch sneller (of op tijd) op je werk kunt komen.

Gebruikers van Android ontvangen ook real-time meldingen over mogelijk oponthoud op je route. Zo kun je voorkomen dat je in het verkeer vast komt te zitten.

reizen

Powered by WPeMatico