Mini werkt inmiddels al meer dan 2,5 jaar samen met Urban Us. Samen richten zij zich op stedelijke vernieuwing. Dat doen zij door startups te helpen op gebied van klantontwikkeling, productontwikkeling en netwerkvorming. Voor deze startups hebben zij het Urban-X programma ontwikkeld waarin ze jonge ondernemers 20 weken begeleiden.

Tweemaal per jaar selecteert Urban-X een groep van maximaal 10 startups voor het programma. Binnen Urban-X programma worden jonge creatieve mensen geholpen bij het vinden van oplossingen voor de verdere ontwikkeling hun ideeën. Medewerkers van Mini en experts op het gebied van ‘Urban Tech’ bieden hiervoor professionele begeleiding met als doel om deze jonge startups en hun ideeën effectief voor te bereiden voor het verdere financieringsproces.

In New York werden afgelopen week de resultaten van hun samenwerking gepresenteerd. De geselecteerde startups binnen het Urban-X programma van deze editie (Cohort 04) helpen onder andere risico’s te verzachten en zekerheid te bieden in de stedelijke omgeving. Dat doen zij door transparantie te brengen in de markt voor residentieel vastgoed, de kans op verkeersongevallen te voorspellen, realtime inzicht te bieden in bouwprojecten en fietsers beter te beschermen door het gebruik van materialen van de volgende generatie. Het zijn startups met namen als Avvir, Clearroad, Open Data Nation, Park & Diamond, Sapient Industries, Rentlogic en Campsyte. Nu nog onbekend bij het grote publiek maar allen wel degelijk met een hoge potentie.

Na een cyclus van 20 weken krijgen de startups tijdens de hoog aangeschreven Demo Day de kans om hun inmiddels marktklare prototypen en producten te demonstreren aan een publiek van venture capitalists in New York, San Francisco en Palo Alto, industrie-experts, media en influencers. Hieronder vind je een overzicht van de deelnemende startups. Tot onze eigen favorieten behoren Rentlogic (beoordelen van huurpanden), Park & Diamond (rekent af met de klassieke fietshelm) en publiekslieveling Campsyte (buiten werken in een inspirerende omgeving).

Mini_Urban_X_Brooklyn_ADO
Mini Urban-X locatie in downtown Brooklyn

Powered by WPeMatico