Voordat het een smartphone fabrikant, email provider en smarthome bedrijf was, was Google gewoon een website met bijbehorend zoekveld. En zelfs daar is niet alles wat het lijkt. Google heeft door de jaren heen de nodige Easter Eggs uitgerold. Wat te denken van Zerg Rush. En zo zijn er nog veel meer trucjes.

Gebruikers hebben nu ook een full text adventure ontdekt, verborgen binnen Google.com. En beschikbaar voor iedereen die weet hoe je het moet vinden. Goed nieuws, wij helpen je een handje!

Om het überhaupt te kunnen spelen moet je beschikken over de juiste browser. Uiteraard ondersteunt Chrome dit, maar ook Firefox en Edge lijken te werken. In Safari werkt het in ieder geval niet.

Hoe werkt het?

Heb je de juiste browser, dan google je om te beginnen op de term “text adventure.”

Ergens op de pagina geef je vervolgens een rechter muisklik en scrol je naar “inspecteren.”

Uit het menu dat beschikbaar komt klik je op de “console” tab.

Vervolgen zie je een opmerking staan, die je vraagt: “Would you like to play a game?”

Antwoord met “Yes” en je begint aan een avontuur waarbij je de Google-campus verkent en op zoek gaat naar de letters van de bedrijfsnaam.

Over text adventures

Dit soort tekst avonturen zijn een van de oudste vormen van computer games. Heb je nog nooit een dergelijk tekst avontuur gespeeld? Je bestuurt je karakter door het invoeren van eenvoudige tekst commando’s. En

Typ bijvoorbeeld “north,” “south,” “east,” or “west” om te navigeren door de wereld. En commando’s als “grab” of “use” geven je de mogelijkheid interactie aan te gaan met de verschillende items die je tegenkomt.

Have fun!!!

(Hieronder zie je Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory een soortgelijke game spelen.)

Powered by WPeMatico